Fietsbezorger en lokale handelaars slaan handen in elkaar: “We leveren je lokaal gekochte pakjes in je slimme brievenbus”

SINT-NIKLAAS / BUGGENHOUT –

Enkele maanden nadat hij zelf de start-up Surplace uit de grond stampte slaat fietskoerier Glenn Piessens de handen in elkaar met ParcelHome, de producent van slimme brievenbussen, die pakketjes veilig kunnen bewaren. “Koop niet bij de Bol.com en Zalando van deze wereld, maar lokaal en wij zorgen dat het veilig geleverd wordt.”

Naast fietsbezorgdienst Surplace uit Sint-Niklaas stapt ook imker Bart Callaert van Eigen Bodem uit Buggenhout mee in de samenwerking. Samen willen ze om het voor de consument makkelijker te maken lokale producten te kopen en te verkrijgen. Meer en meer mensen shoppen online maar ook bewust, daar ligt de toekomst. Maar de huidige brievenbussen zijn niet voorzien pakjes die geleverd moeten worden. De ParcelHome, opgericht door twee jonge ondernemers van een Mechelse start-up die er in 2014 de Harvard Business School New Venture Competition mee wonnen, biedt daar een oplossing voor.

Fietskoerier levert lokale producten in ParcelHome

Lokale levering

De drie start-ups willen de krachten bundelen en ervoor zorgen dat mensen bij lokale landbouwers en handelaren online kunnen bestellen en die handelaars en landbouwers te helpen bij het leveren van hun producten. Elke start-up neemt een deel van het proces voor zijn rekening. Eigen Bodem baat een platform uit, waar plaatselijke landbouwers en handelaren hun producten op kunnen aanbieden, Surplace doet de bezorging en ParcelHome voorziet veilige leverplaatsen.

De komst van ParcelHome is welkom leggen de ondernemers uit. Nu zijn mensen veel thuis. Maar eens de lockdown voorbij is en mensen niet meer altijd thuis zijn, is de ParcelHome voor hen de ideale oplossing. “Bezorger Glenn kan zo altijd leveren en verliest hij geen tijd met aanbellen bij buren en ik ben gerust dat mijn leveringen altijd veilig en droog zitten”, vult Callaert aan.

“Zeker in deze tijd is dit een welkome samenwerking. Kleine handelaren kunnen alle steun gebruiken. Lokaal kopen is de boodschap”, vertelt bezorger Glenn Piessens. “Je stimuleert er de lokale economie mee. Het is zoals de overheid nu vraagt, koop niet bij bol.com en Zalando maar bij je buurman of in de buurt.”

Meer info via margot@parcelhome.com